Residential Zone

Zona rezidentială reprezinta 32% din întregul proiect Sema Parc și va cuprinde peste 1.300 de apartamente de locuit, fiecare cu suprafețe între 80 și 260 mp, dispuse în clădiri cu 5 și 9 niveluri.

În spațiul aflat în proximitatea acestor locuinte vor concentrate spații destinate pentru o paletă variată de servicii, care vor asigura facilitățile necesare: săli de sport, centre medicale, magazine, restaurante, centre comericiale, parcuri, terenuri de joacă, zone de relaxare, gradiniță și altele.

Concept

Complexul rezidențial este format din 41 de clădiri rezidențiale, cu înălțimi care variază între 5 și 9 etaje, dispuse într-un model hexagonal liber și accesibil prin intermediul cilindricului comun și prin nodurile de joncțiune care adăpostesc scările și ascensoarele.

La capătul de sud al proiectului accentul vertical este asigurat de trei turnuri rezidențiale de 25 de niveluri, cu potențial pentru servicii comunitare la parter.

Proiectul rezidențial va fi un proiect exclusivist, de o calitate exceptională, dezvoltat după un concept arhitectural unic, destinat clasei mediu – plus.  Soluția arhitecturală aleasă este un mix contemporan – modern, cu volume redate în nuanțe ușoare, terase generoase și loggii, și suprafețe vitrate care evidențiază vederea spre zonele de grădină.

Spațiul verde dintre clădiri este organizat în grădini interconectate amenajate, care oferă trasee de promenadă, bazine de apă decorative și locuri de joacă pentru copii, fără acces pentru mașini, principalele circulații fiind păstrate perimetral. Spațiul de parcare este asigurat de un subsol cu ​​două niveluri și oferă acces direct în clădiri.

  • 41 blocuri

    tip S+P+4, S+P+6, S+P+8

  • 3 blocuri-turn

    2S+P+24

Nr. total apartamente 1319
Suprafață construită supraterană 185.000 mp
Suprafață construită subterană 103.305 mp
Locuri de parcare subterane 2.267
Locuri de parcare/apartament 1,5
Tip apartament Unitati locative Suprafata
Studio 107 48 mp
Ap. 2 camere 554 70 mp
Ap. 3 camere 417 88  mp
Ap. 4 camere 206 125 mp
Penthouse 35 180 mp

Amplasament

Localizarea central-vestică a proiectului pe harta Capitalei, apartenența la un proiect integrat de mari dimensiuni, facilitățile moderne și arhitectura inovativă sunt o parte din elementele care vor defini și diferenția acest proiect pe piața rezidențială.

Ansamblul rezidențial va fi dezvoltat în partea sud-estică a proiectului Sema Parc. Tranziția de la dezvoltarea din centrul proiectului mare la ansamblul rezidențial alăturat în sud este marcată de un pătrat. O clădire  de tip “gate” ridicată în centrul proiectului, ar putea servi drept “fortăreață”, cu rolul de a separa utilizarea rezidențială de funcțiile de birou și servicii.

În prezent există accese din interiorul proiectului, pe latura nordică și acces din Strada Fabricii pe latura sudică. Conform planurilor de proiectate, se prevăd circulații carosabile cu sens dublu pe latura de est și pe latura de vest și conectarea la rețeaua de circulații carosabile din interiorul Sema Parc pe latura nordică.

Facilități

Parcare exclusiv subterană pentru locuitorii din ansamblu, cu zone dedicate si  pentru vizitatori;

Aproximativ 70% din întregul teren destinat dezvoltării ansamblului rezidential este deținut de spațiile verzi și landscaping

Terenul dintre blocuri nu este plan pe toată suprafața sa, ci este vălurit cu dealuri de mici dimensiuni care variază peisajul

Farmacie

Luciul de apă și lacurile artificiale vor crea un mediu placut si armonios

Terenuri de joacă / sport destinate petrecerii timpului liber

Grădiniță

Supermarket

Centru comercial

Cinema

Clinică medicală și altele

Dotări și finisaje

Tot ce ai nevoie ca să te simți acasă – confortul, siguranța, spațialitatea, modernitatea se vor regăsi din plin în oricare din apartamentele din ansamblul rezidențial Sema Parc.

Pardoseli optionale de parchet de diverse tipuri, dar și gresie și granit

Bucătăriile au toate geam în exterior, permitând buna aerisire naturală

Lipsa instalațiilor de gaz, întregul proces de gătit alimentele se va face electric, eliminându-se astfel orice orice sursă de incendiu din bucătărie și nu în ultimul rând, asigură un randament caloric mai bun față de soluția clasică pe gaz

Sistem de climatizare asigurat în fiecare cameră (living și dormitoare) prin unități interioare încastrate în tavanul suspendat

Apartamente dotate cu alarme, iar bucătăria cu senzor de fum

Băile beneficiază de toate dotările specifice, inclusiv de instalații de aerisire

Încălzirea se realizează prin radiatoare și convectoare de pardoseală

Sistem de securitate, accesul în ansamblu este controlat prin bariere pentru accesul auto și sistem de interfon pentru toate accesele pietonale în clădiri

Faza 1

Dată fiind amploarea proiectului rezidential, acesta va fi dezvoltat în trei faze. Fazele de dezvoltare ale proiectului sunt gândite strategic astfel încât să ofere un maxim de flexibilitate în prioritizarea implementării lor, în funcție de cerințele pieței și de contextul economic.

Prima faza cuprinde construcția a 314 apartamente.

Nr. total de apartamente 314
Suprafata construita supraterana 48.808 mp
Suprafata construita subterana 34.228 mp
Locuri de parcare subterane 578
 

Apartment type

Tip apartament 

 

 

Housing units

Unitati locative

Studio 47
2 rooms / camere 87
3 rooms /camere 116
4 rooms / camere 56
Penthouse 8