Nu se mai livreaza cladiri, ci experiente, comunitati si locuri

Sectorul de real estate de maine este unul al "pachetului complet" - nu se mai livreaza cladiri, ci experiente, comunitati si locuri in care visezi si vrei sa traiesti, iar proiecte de acest tip sunt o dovada a acestei maturizari a pietei, apreciaza CEO-ul River Development, dezvoltatorul unuia dintre cele mai mari proiecte de recoversie urbana din Capitala - SEMA Parc. Acesta va presupune o dezvoltare intinsa pe 41 de hectare, atat cat are platforma Semanatoarea si o suprafata construita care, la finalul proiectului, va atinge 1 milion mp construiti de birouri, retail si rezidential.

"Primele doua cladiri, finalizate la inceput de 2009, au fost vandute catre CA Immo si nu mai fac parte din portofoliul River Development, dar specificul si designul lor a fost realizat in linie cu conceptul intregului master plan, astfel incat sa fie integrate in peisajul de ansamblu", arata Sorin Visoianu.

El adauga ca "in afara celor 51.000 mp inchiriabili livrati in cele doua cladiri mai sus mentionate, dezvoltarile recente din cadrul SEMA Parc includ si aproximativ 23.000 mp inchiriabili de birouri clasa A in cladirile Bruxelles si Paris".

"Intreg spatiul aferent celor doua cladiri a fost complet reamenajat si a fost livrat in ultimii 2 ani. In prezent, avem in dezvoltare in cadrul SEMA Parc peste 32.000 mp de spatii de birouri clasa A prin cladirile Oslo si Londra, dezvoltate de la zero, preconizati spre livrare in Q4 2020. Mai mult, suntem in plin proces de reconversie si reamenajare a unei cladiri existente pe platforma intr-o cladire de birouri clasa A care va fi denumita Berlin. Noua constructie cuprinde o suprafata totala de 14.000 mp si termenul estimat de livrare este Q2 2019".